Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK

Telefon:

072-234 89 88

E-post:

 

eva@eolapland.se

Örtkurser

DET GRÖNA VILDA SKAFFERIET

Häng med på en smaklig upptäcksfärd i skog, på äng, till fjälls och vid vatten. Här finns en mängd vanliga vilda växter som har mer eller mindre ovanliga egenskaper som är bra och roliga att känna till.

Upptäck goda smaker i norr och spännande fakta bland älggräs, tallar, ormrötter, rölleka och björk.

I mina kurser blandar vi teori inomhus med smakbitar, bilder och massor att lära. Jag dukar upp ett stort bord med olika former av förädlade växter som du får smaka, dofta och veta mer om. Under barmarkssäsong är vi även ute på en exkursion då det finns tid och möjlighet för att se hur det vilda växer i närområdet.

Få tips på vilka växter du kan använda till att grava fisken, göra till te, eller äta som sallad. Lär dig inspirerande fakta som du kan föra vidare till dina bekanta! Som t ex vilken vild och vanlig växt som smakar marsipan…!

 

Du får många matnyttiga och roliga tips med dig hem. Fika ingår och massor av smakbitar.

Mina kurser

Samtliga kurser kan hållas i Jokkmokk eller på annan plats. Återkom för offert

2-timmars inspiration

  • Lär er några av mina vilda favoriter från skog, äng, fjäll och myr
     

  • Bildspel
     

  • Smakbitar
     

  • Året om

Passar grupper, föreningar och företag 15-100 personer

4-timmars halvdagskurs

  • Genomgång av ca 20 växter med tillhörande smakbitar

  • Recept och tips på förädling

  • Hur man plockar och tar tillvara

  • Kursmaterial, plockkalender samt bok- och webbtips

  • Fika

  • Året om

  • Inomhus i kurssal (eller liknande) men kan kombineras med kortare utomhusexkursion under grön säsong.

Passar mindre grupper, föreningar och företag 8-30 personer

En- eller tvådagarskurs

  • Från maj-september

  • Utomhusexkursion samt teoridelar inomhus i kurssal (eller liknande)

  • Genomgång av ca 30 växter med tillhörande smakbitar

  • Recept och tips på förädling

  • Hur man plockar och tar tillvara

  • Kursmaterial, plockkalender samt bok- och webbtips

  • Fika. Lunch ordnas i samråd.

  • Gemensam matlagning ingår i 2-dagarskurserna.

Passar organisationer, projekt och studieförbund. Från 8-20 personer

Kommande kurser

Inga offentliga kurser tillgängliga för närvarande. Kontakta mig för privat kurs.