orter_pa_tallrik.jpg

Örtkurs online
Ätliga vilda växter till mat, krydda
och annan nytta

Jag är så glad att få presentera för er min egen örtkurs online! Följ med mig hemma i Jokkmokk och hos min man i Mjöträsk genom flera filmer i naturen och i köket. Jag vill visa er alla örter och bär jag plockar, hur man tar tillvara och ge massor av tips på vad man kan göra av dem: Té, bakverk, örtsalt, saft, snaps, sallader, sirap, tinkturer och mer. Välj mellan:

  1. Gå kursen på egen hand. Du får två handböcker med massor av information och recept.
     

  2. Följa med mig på en 5 veckors kurs med start 30 april. Varje vecka innehåller ett eller ett par teman. Med hjälp av handböcker och även en mängd filmer kommer du växterna nära och får mängder av tips. Du får också möjlighet att ställa hur många frågor du vill. 

Kursen sker helt och hållet online. Det enda du behöver är en dator, läsplatta eller smartphone och en internetuppkoppling. Kursen innehåller mycket information som det kan vara bra att ta del av lite i taget. 

Du kommer att lära dig

Identifiera drygt 30 ätliga, vanliga och användbara örter och bär
 

Hur och när du plockar dem
 

Olika sätt att torka och andra sätt att bevara örterna
 

Olika sätt att förädla till mat, dryck, krydda och till nytta

Tillgång till många recept.

Kursens innehåll

  • Filmer om örterna/bären samt recept. Allt filmat i naturen och hemma i mitt kök. Ca 4,5 timmars filmat material om växterna i sin naturliga miljö samt matlagning hemma i mitt kök.
     

  • Bok "Vilda växter i norr till mat & krydda" med information om ca 30 växter och massor av recept.
     

  • Bok "Att plocka, torka, förvara och förädla" med bra handledning för att sätta igång att plocka och veta vad man kan göra av det man plockat.

Upplägg 5-veckors kurs

  • Varje vecka får du ett mail med en introduktionsfilm samt länk till filmer om olika teman.
     

  • Frågor som är ställda på mail eller i vår egen låsta facebook-grupp besvaras i en inspelad film som avslutning på varje vecka.
     

  • Ett live-webinar med bonusinformation.
     

  • Följ med i din egen takt och när på dygnet det passar dig. Alla filmer kan du titta på när du vill under kursens gång och 6 månader fram.

5-veckors kursen kör jag 2 gånger denna vår. Först i slutet av april, samt i slutet av maj. Anmäl ditt intresse till kursen via mail till mig.

Rödklöver.jpg

Följ med på detta gröna äventyr!

Vecka 1:

  • Introduktionsfilm; om mig, kursen och förberedelser.

  • Tillgång till handboken

  • Tema: BJÖRK.

Vecka 2:

  • Svar på vecka 1s frågor samt introduktionsfilm om veckans teman.

  • Tema VÅRENS PRIMÖRER samt MASKROS & NÄSSLOR.

Vecka 3:

  • Svar på vecka 2s frågor samt introduktionsfilm om veckans teman.

  • Tema TALL & GRAN samt FJÄLLBLOMMOR.

Vecka 4:

  • Svar på vecka 3s frågor samt introduktionsfilm om veckans teman.

  • Tema ÄLGÖRT, RALLARROS & ÄTBARA BLOMMOR samt TIDIGA BÄR

Vecka 5:

  • Svar på vecka 4s frågor samt introduktionsfilm om veckans teman.

  • Tema SENA BÄR samt ÖRTTÉER & TINKTURER

  • Svar på frågor och avslutning.

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se