top of page

Alldeles, alldeles underbart!

Mina fingrar är lätt klibbiga och det mörkgröna-bruna under mina naglar vill inte riktigt gå bort hur mycket jag än skrubbar… Samtidigt är jag ju där igen med fingrarna och plockar och plockar och plockar.

Musöron (små björkblad) som man blir väldigt klibbig av, maskrosor (blir man jättegul och jättekladdig av), granskott (lite klibb), tallskott (mycket klibb), ängssyra (inte alls klibb!) och mycket annat.


maskros-ang

När man skalar tallskotten kommer det gröna krispiga fram!

När man plockat ska man rensa. Hej och hå… Hela den härliga kassen med härliga dofter ska rensas på barr, bös, blomfästen, småkryp och annat. Sen ska det torkas, eller kokas, eller frysas, eller mixas.


Och lite för fort går det förstås när det varit sol och 20-30 grader i 3 veckor. Pang så vart det sommar! Snön försvann i ett nafs och det kändes inte ens som om det blev någon barndomsperiod för våra växter – de liksom blev stora direkt.


Så jag plockar på väg och till saker och ting. Har en del smakföreställningar, kurser och möten nu också. Rensar sent på kvällen eller på natten. Sånt är livet för en vild-ört-fantast och matkreatör.

Det är mycket nu…Men det är alldeles alldeles underbart!


#Björk #tallskott #Maskros