top of page
  • Skribentens bildEva

Det gäller att hinna med!

Det är så mycket roligt på gång nu att det kan vara lite svårt att hänga med! Medan dagarna mörknar, frosten lägger sig och naturen stillnar är det full rulle i min lilla verksamhet.


Jag packar bilen med fulla korgar, kylväskor, plastbackar och far norr-, öster- och söderut på olika arrangemang – alla lika roliga med trevligt folk och nya kontakter.


Däremellan varvar jag ner hemma i köket eller med promenader. Jag promenerar gärna runt min ”hemmasjö” Dálvvadis mitt i Jokkmokk.


Jag har gärna kameran med mig och en påse eller korg att plocka ätbara växter i. Nu är väl säsongen slut, men senast igår fick jag fickan fylld med fina enbär!Turerna runt Jokkmokk inspirerade mig till att sammanställa ett bildspel om mina personliga aktiviteter året runt kring sjön. Och nu ska jag få visa upp det under Jokkmokks berättarveckor under hösten! Så välkomna till församlingshemmet den 19 november. Förutom berättelser och bildspel blir det förstås lite go’saker att smaka på. T ex enbärssmöret som jag gör av de nyplockade enbären.


Men innan dess blir det premiär för en kul kväll: Vad blir det om man korsar en matkreatör med en yogainstruktör? Jo, en yoga-kväll med smakfyllda upplevelser! Det har varit otroligt roligt att tänka ut hur vi ska få till det – tror och hoppas på att det blir en minnesvärd kväll för alla deltagare.


En av mina större drivkrafter är nyfikenhet och är man öppen och nyfiken och en dos företagsam så öppnar sig spännande dörrar överallt!