• Eva

Doftexplosioner!

Hösten är här. En hel vecka med regn, rusk och nu dimma har övertalat mig… Efter denna sommarens värme och solsken var det väl inte annat att vänta, men det blir ändå lite av en omställning.


Samtidigt är det helt otroligt vilka dofter som frigörs av fukten! Kråkriset, blåbären, alla övermogna vildhallon och inte minst svampdofter som slår in i näsborrarna med små vindpustar! Jorden, vattnet – ja ALLT luktar! Jag går och sniffar medan blicken är vild ner i backen. Så mycket att plocka! Så mycket att ta vara på! Regnet har satt käppar i hjulet vad gäller planeringen och man blir väldigt stressad så fort det är lite sol och uppehåll.


haggbar

Färgerna har börjat komma. Blåbärsriset börjar rodna, björkarna gulna. Sensommaren och hösten är verkligen en rik period med alla mustiga dofter och färger samt alla råvaror att ta vara på.


asplov

Asplöven lyser röda längs Vägen Västerut


Här i Jokkmokk förbereder vi oss för höstmarknad, väldigt mycket mindre än den världskända vintermarknaden, men så rolig för oss ortsbor som träffar alla bekanta som kommit hem från sommar- och fjällstugor.


Jag känner igen min gamla känsla av nystart från den tid jag gick i skolan. Det är en blandad känsla av ”slut-på-friheten” tillsammans med ”nu-ska-jag-börja-på-nytt”! Nya uppdrag, nya experiment, nya kurser, nya jobb. Ska bli spännande!


Eva_serverar_dricka