Efter-marknads-veckan

Skillnaden mellan marknadsveckan och dagarna efteråt är enorma. Från en uppladdning i flera veckor och dagar så intensiva att om man räknar upp allt som händer skulle bli massor av långa romaner! Till ett helt onaturligt lugn vilket blir som en tomhet. Många pratar om pmd = post-marknads-depressionen…Min marknadsvecka började med en dag som knalle på historiska marknaden:

Kom och köp: maskrossirap, tallskrubb, strutar med choklad-hjortron-praliner och en hel del annat. Kul att pröva på! Jag frös om fötterna fast det bara var -15 grader vilket resulterade i inköp av fina, jättevarma sälskinnskängor!Sedan blev det föreställningar i lilla bagarstugan. På svenska och sen på engelska. Utan bildspel, men med många smakbitar medan brasan sprakar i den öppna spisen.


Roligt med besök från både Destination Jokkmokk och Swedish Lapland!


Sen på den ”riktiga” marknaden ordnade jag smörgåsar, kakor och chokladbitar till Áigge kulturkafé som Anne Wuolab höll i. Hjälpte till att få till en riktigt anonym skolsal till ett mysigt värma-fötterna-ställe.
Anne malde nyrostade bönor och spred kunskap om en samisk äkta kaffekultur i källaren på Samernas utbildningscenter. Kul koncept och roligt att vara med på ett hörn!


Nu har alla aktiviteter och möten med tusentals besökare (varav massor av gamla och nya vänner!) tagit ut sin rätt och lämnat mig med snörvel och host. Har nya aktiviteter på gång, men försöker lyda min kropp och ta det lite lugnare.


Förresten hörde jag talgoxens kvitter i morse. Våren är på väg!!!!!


#smakföreställning #vintermarknad

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se