top of page
  • Skribentens bildEva

Fyllda frysar & 8 månaders oplock

Idag var marken pudrad vit ute på backen. Frostdagar. Dags-att-leta-fram-långkalsonger-dagar. Elda-i-kaminen-dagar. Och njuta av fyllda frysar!


Förra helgen konstaterade jag när jag satt på bron och njöt av solen som fortfarande värmde att det var första gången sen i våras som jag inte kände att jag behövde gå ut och plocka växter eller bär. Nu är säsongen slut! Ok då… enbär kan man plocka ännu. Men det kändes väldigt skönt och samtidigt lite sorgligt. Nu dröjer det ända till mitten av maj innan jag ger mig ut med korgarna igen. Nästan 8 månader!


Örter, blommor, bär, svamp, frön och lite rötter. Allt är varsamt plockat, rensat, torkat eller fryst in. Märkt upp och förvarat i plåtburkar, glasburkar samt i frysen plastburkar. Tillsammans med älg- och renkött, röding och öring. Vilken rikedom!

odon-pa-tork

Odon som torkas långsamt på bricka.


Tycker faktiskt att jag kan unna mig att pusta ut efter den intensiva och korta växtsäsongen vi har här i norr. Slänga mig i soffan med en segkladdig odonkaka och gott örtte. Eller hur?

Senaste inlägg

Visa alla