Grönska i snön

Tänk att under en och samma vecka både åka skidor och äta den första vilda örten! Ja, denna april går till historien som den varmaste någonsin och den metertjocka snön försvinner framför mina ögon.


18/4 Vid Luspen blåste det kallt över Karatssjön. Skoteföre några dagar till!


Påskveckan var härlig: trandans, skidåkning, soldyrkan på renskinn… Hemma handlar det mesta om att städa bort vintern. På baksidan, mot söder, hittar jag så fina små daggkåpor – redan!!25/4 Första bladen på väg upp – bara några få mil och dagar från vinterbilden ovan…Måste bara smaka – åh, vårens grönska slår emot mig och jag blir så upprymd när jag förstår att nu börjar det fantastiska spirandet inom kort. När jag är ute dagarna i ända och får njuta av markernas rikedom; snart kommer rallarrosskotten, maskrosbladen, ängssyran och de kryddiga röllekabladen. Längtar!


Var denna vinter iskall och särskilt lång? Nä, kommer inte ihåg alls! Nu när långkalsonger åkt av, sparkarna ersatta mot cyklar och solen strålar från klarblå himmel nästan varje dag…

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se