top of page

Härliga idérika höst

Efter fullpackat plock- och guidesäsong, dvs efter slutet av september då jag inte kan plocka mer örter eller bär här kring Jokkmokk, kommer hösten som ett fint inslaget paket till mig. När färgerna mattas av och dimman ligger som slöjor över älv och sjö. Varje år är det spännande att öppna denna present. Vad innehåller den?


Jag har nog kvar känslan från skolåren: höst = nystart! Nya fina papper att klä in böckerna med. Träffa gamla och ibland nya klasskompisar. Nya kurser och nytt spännande att lära.


Sommarens frihet är över, men ersätts av en annan slags frihet: att kunna dyka ner i böcker utan att känna att man måste vara ute i det soliga vädret. Frihet i att gosa in sig inomhus med brasor, ljus och god matlagning. Frihet i att börja göra kväll redan klockan16 när det ändå är mörkt ute. Att uppleva norrsken och ta med sig nya kameran ut och testa ta bilder.Nog har jag saker att fylla dagens timmar med ändå: allt som är plockat och ligger i frys och torkade i burkar, ska tillredas. Göras till siraper, safter, salter och till goda rätter att bjuda på under kurser, marknader och föreställningar som är inbokade under hela hösten och vintern.


Men jag har ändå känslan och tiden kvar att fundera! Hitta nya idéer, följa upp gamla idéer, utveckla mig och mitt företag. I morse åkte jag bil med min prins och såg solen färga himlen rosa medan den långsamt teg knappt över horisonten. Samtidigt planerar jag för nya utmaningar och känner hur huvudet fylls av roliga idéer.


Vad de innehåller? Lite hemligt ännu, men kan avslöja några ord: kvannesmakande mandelmusslor, nytt recept på glögg av vilda örter att förpackas på flaska, helt ny kursidé att lanseras till våren, nya sätt att smaksätta téer…


Åhhhhh, kan inte vänta att sätta igång! Bara hoppa upp ur sängen och börja. Härliga, härliga Höst!

bottom of page