• Eva

Högsommar till slut!


Denna otroligt soliga vecka njuter jag på min nya altan – här äter jag mina måltider när jag kan, sitter med block, penna och datorn ibland – som nu!


Har varit till underbara Saltoluokta vid kanten av Stora Sjöfallets nationalpark och världsarvet Laponia. Hade både en smakföreställning på kvällen för alla gäster samt en örtguidning dagen därpå.


Gruppen som hängde med på guidningen fick bland annat smaka på den rosa himmelskt goda Rallarrossaften som är denna sommars nya favorit!


Rallarros, mjölke, mjölkört, almöke, rävrumpa – kärt barn har många namn! Mer information om blomman och recept på saften hittar du här >Jag sitter en stund till på altanen och njuter, lyssnar på Kvarnbäckens brus och packar sen vidare inför föreställningen i Lycksele i morgon som jag kallar ”Alkemist, javisst”. Många mil i bil blir – totalt nästan 70! Men med vackert väder, lugna vägar och vackra lapplandsvyer kommer det gå som en dans!