Högsommar till slut!


Denna otroligt soliga vecka njuter jag på min nya altan – här äter jag mina måltider när jag kan, sitter med block, penna och datorn ibland – som nu!


Har varit till underbara Saltoluokta vid kanten av Stora Sjöfallets nationalpark och världsarvet Laponia. Hade både en smakföreställning på kvällen för alla gäster samt en örtguidning dagen därpå.


Gruppen som hängde med på guidningen fick bland annat smaka på den rosa himmelskt goda Rallarrossaften som är denna sommars nya favorit!


Rallarros, mjölke, mjölkört, almöke, rävrumpa – kärt barn har många namn! Mer information om blomman och recept på saften hittar du här >Jag sitter en stund till på altanen och njuter, lyssnar på Kvarnbäckens brus och packar sen vidare inför föreställningen i Lycksele i morgon som jag kallar ”Alkemist, javisst”. Många mil i bil blir – totalt nästan 70! Men med vackert väder, lugna vägar och vackra lapplandsvyer kommer det gå som en dans!


Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se