top of page
  • Eva

Historiska marknaden har startat!

Idag har marknadsveckan startat och känner mig så fylld av energi och glädje och förväntan! Kören stod och väntade i snökyrkan vid hembygdsområdet när fackeltåget med Anders i spetsen i sin vargpäls lyste upp i mörkret.Där stod vi alla iklädda pälsar, vadmal, dunjackor, bällingskor, filtsulor, mössor av alla de slag… i kyrkan gjord av snö och is med den svarta himlen ovanför oss. Sång och gudstjänst i medeltida tappning och med rykande rök ur andetagen. Lagom kallt -17.


Anders Stenman ledde gudstjänsten


Nu väntar sång, gyckel, marknadsstånd, brasor och skratt! Och när kvällen kommer, så gångar jag genom skogen trallandes till Prästens kök där jag delar en gemytlig stund med hitresande gäster. Medan brasan sprakar och pigorna försett alla med gott att äta och dricka ska jag dela med mig av mina historier och sånger…

bottom of page