Invigning, kungligheter och Prästens Kök

Jokkmokks marknad invigdes med extra pompa och ståt med kronprinsessan Victoria i spetsen.Jag, däremot, fick skynda därifrån direkt efter vårt körframförande. Mot Prästens Kök vid Hembygdsgården där pigorna Marie och Pia gjort så mysigt och serverade läckerbitar från det lokala köket. Jag stod för underhållningen med folkvisor, trallar och någon jojk. Och så en hel del små personliga historier som krydda.
Pigorna i Prästens Kök


På dagtid har jag hjälpt till vid Restaurang Samernas där Viddernas Hus hållit i måltider för Jokkmokk Winter Conference. Många deltagare i år, och halva gruppen åt i de mysiga tältkåtorna där jag höll till.Marknaden är i full gång och det är så roligt att vara med bakom, i och framför kulisserna på allt som händer och sker. Fortsättning följer…

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se