top of page
  • Skribentens bildEva

Jag ser det snöar!

Nuuuu har snön och vintern kommit – och det rejält! Skottar mig svettig var och varannan dag. Försöker intala mig att det är bra motion…


Kylan är det sisådär med. Häromdagen -23, annars är den blygsam ännu. Men är så glad att det inte är plusgrader och ösregnar som det gör vid Norrlandskusten. Tur man bor på rätt plats!


Mörkret har jag inget problem med. Gilla att gosa in mig i stugan. Stå vid spisen och laga allehanda gottesaker. Har haft några smakföreställningar där jag fått bjuda på renfärsköttbullar, svampbollar, älgörtsbakelser och lite annat smått och gott.


forestallning-samiduoddji

Jag var också värdinna tillsammans med en kamrat för en riktig glöggfest – den första jag ordnat på många år! Massor av godsaker där också och en härlig blandning av trevliga Jokkmokkare. = ett oslagbart koncept!


julgotter-e1335086764353

Julen står för dörren och med den julsånger. Är med kören och sjunger advents- och julkonserter. Sen blir det vacker julmusik på julafton och mest troligt julotta också. Samtidigt övar jag och Karolina Ericzon och Nannie Fredrikson på en mängd visor och sånger som vi ska gå runt och sjunga under Jokkmokks vintermarknad i månadsskiftet januari/februari. Temat i år är just musik och sång och det ska bli så roligt.


Så visst finns det många ljuspunkter i tillvaron så här i den mörkaste tiden när vi inte längre ser solen på ett tag…

julgran