top of page
  • Skribentens bildEva

Kom låt mig guida dig…

… till Lapplands skönhet, vilda smaker, historiens vingslag, levande kultur. Möt människorna som gör vår landsända unik. Kom låt mig guida dig. Kom upplev mitt paradis.Jag har under maj och juni fått vara guide i olika sammanhang. Dels för en bussgrupp som reste från Kiruna via Gällivare, Jokkmokk, Vuollerim, Harads och ner till Luleå. Dels som örtguide för några kurser. Dels som smakguide i olika matsammanhang. Så roligt!


Jag känner att jag får så mycket energi av att dela med mig av allt det jag själv brinner för. Visst tar det en hel del energi också, men känslan av att få gensvar – att känna att man förstår min entusiasm och kan ta den med sig hem – det är stort!


Nu efter midsommar får jag det lite lugnare. Kan plocka växter i lugn och ro igen. Göra någon guidning för spontana gäster i Jokkmokk. Hinna göra några utflykter och njuta av omgivningarna med min kära. Kanske till och med hinna vädra och plocka undan vinterkläderna? Fast det kanske är dumt… Just nu är det inte långt från nollstrecket ute och snart blir det höst…


Nej, sommaren står för dörren även här i norr. Med midnattssol, spirande örter, kalvmärkningar högt uppe till fjälls, brusande älvar och myggsurr i skogen.


Kom låt mig guida dig. Följ med på en örtguidning eller en tur runt Lappland. Kom låt mig visa dig mitt paradis…