Marknadsyr och glad!

Vintermarknaden är över för i år och nu pustar man ut efter en hel vecka fylld med aktiviteter. Mina premiärföreställningar är avklarade och känner mig nöjd och stolt över att de gick så bra!


En amerikanska som var med på min engelska ”performance” berättade att hon besökt en mängd olika jojk- och andra musikkonserter, föreläsningar och event, men att min var det absolut bästa! Hon var dessutom vegan men åt av alla läckerheter (ex björkplättar med granskott och maskrossirap, skvattram-mousse med blåbärsklick, gravad Stalo-röding med juobmusås på gáhkku, röllekafärskosten, kaffe-o-salt-tryffeln) utom suovasen och den gravade älgfilén. Sådana kommentarer kan man leva länge på!


På lördagen fick jag en ledig dag då jag sprang runt på marknaden. Fel tidpunkt då det var proppat med folk överallt. Lite lugn och ro fick jag vid kön till ortens enda bankomat. Väntan är lång, men träffar alltid bekanta att språkas med.På Samernas Utbildningscenter finns den mesta och bästa sameslöjden samlad. Men på församlingshemmet hade min son satt ut sin fina kniv till försäljning. Som 15-åring är han otroligt duktig, t o m smitt bladet själv! Den såldes snabbt till en annan samisk slöjdare.


Jag fyndade en vacker trätavla, lite tyg till en snygg kjol som Katharina Unga ska sy upp åt mig. Behöver lite fint till mina kommande uppträdanden. På kvällen fredag och lördag blev det musikkafé på Gasskas där det alltid är så roligt, trångt men massor av trevligt folk. Svängde mina lurviga mellan borden till Evighetens orkester – glädje i varje vrå!Nu är det bara att få ordning i huset, sova ut efter en vecka med konstant sömnbrist och börja planera inför kommande jobb och uppdrag.