Midsommartider


Nu är det redan högsommar och värmen, turister och myggen är här! Jag njuter i fulla drag av ljuset dygnet runt, av alla roliga aktiviteter som är och har varit och alla trevliga människor man träffar.


Midnattssolskaféet tar upp mesta delen av min tid och kraft just nu, och att driva kafé är verkligen en gammal dröm som gått i uppfyllelse! Och en sämre utsikt från min arbetsplats kan man ju ha…


sol

Men juni startade med den fantastiska Terra Madre = urfolksevenemanget för Slow Food! Jag drev tillsammans med Marie, Pia och Karolina ”Vis- och Våffelstuga på Jokkmokks Hembygdsgård. Det var så roligt att få bjuda på goda våfflor och tvåstämmig vissång.


vis-_och_vaffelstuga

Tyvärr hann jag inte riktigt med att medverka på själva konferensen, men jag var med och sjöng på invigningen med Dalvadis-kören. En verkligt maffig tillställning i den 7-toppiga jättekåtan!Sen var det midsommar med fint väder och massor av folk på hembygdsgården. I år hade jag hand om fiskdammen!


fiskdamm

Glada barn kikar in i gamla stallet där Fiskdammen höll till.


Nu håller jag öppet så många kvällar jag kan på eko-kaféet på Storknabben, försöker fortsätta hinna plocka örter och har några spännande föreställnings-uppdrag lite här och där.


Försöker hinna med att verkligen känna med alla mina sinnen att den efterlängtade sommaren är här, att få gå barfota på gräset, att cykla runt i den ljumna luften, att äta frukost ute vid mitt nya lilla trädgårdsbord. För – som så många pessimistiskt säger – nu går vi mot mörkare tider! (NEJ! Så FÅR man INTE säga!!!!)