top of page
  • Eva

När hjärtat svämmar över…

Jag fylls av kärlek igen, som jag gör alltsom oftast… Till livet, till allt det vackra, till mina vänner och nya bekantskaper, till det spontana. Och hjärtat svämmar över.


Idag är det alla hjärtans dag, och efter en relativt lugn vecka efter vintermarknaden då jag tillsmmans med hela Jokkmokk befann sig i den ”kollektiva baksmällan”, börjar energin komma tillbaka i den flödande solen.


Att vi börjar vårt nya år efter marknaden är helt självklart. Och det blir så markant eftersom det är nu man verkligen märker att solen har kommit tillbaka. Kallt är det fortfarande, men stark gnistrande sol som får oss att plocka fram solglasögonen ur gömmorna.


Mycket spännande händer i matvärlden här i norr. Årets tema på vintermarknaden var mat och runtom i länet ordnas matmässor, inspirationsdagar, hälsodagar där vi blir inspirerade och själv får sprida kunskapen om våra fantastiska råvaror vi har omkring oss.


Är så glad över mitt förråd av bär och svamp i frysen, av torkade örter, av fisk och kött av bästa kvalitet som finns hos små, lokala leverantörer.Norrlands rikedomar handlar inte om malm som borras fram ur berget, om de stora skogarna som skövlas, om att tämja de vilda forsarna. Det är det småskaliga, det som växer och lever, är fyllda av renhet och kraft och som kommer igen år efter år och inte lämnar stora sår i markerna…

bottom of page