top of page

Sköna maj välkommen!

Är detta den bästa tiden på året? Ja, kanske. Jag älskar i och för sig alla årstider (alla åtta!), kanske gillar jag mest just fenomenet årstider! Att följa naturens skiftningar med alla sinnen och anpassa sig därefter. Varje tid har sina aktiviteter, göromål och sinnesstämningar.

Men nu när snön smälter i rasande takt, saven stiger i träden och de allra första växterna börjar titta fram, nu är det nyår för en plockerska som mig! Nu är det dags att plocka fram korgar, torkställningar och tomma burkar och flaskor. Underbart!!


Nu blir det nästan inte mörkt på nätterna längre, sången (skriken?) från sångsvanar, tranor och storspovar ekar över nejderna och väcker mig alldeles för tidigt på morgonen.Snart är det alldeles ljusgrönt och det går fort! En känsla av stress kan infinna sig, hur ska jag hinna med att plocka och ta tillvara allt jag vill och behöver? Samtidigt är det högsäsong för kurser och sammankomster av alla slag. Vinterns alla attiraljer ska stuvas undan och sommarens möbler, kläder och apparater plockas fram. Storstädning på det (borde i alla fall…).

Men allt är bara ljuvligt! Ljuden - fågelsången, suset i trädtopparna, bäckabrusen och cyklande barn. Dofterna - myllan, snösmältningen, savkoket på spisen (och snart doften av björk!). Vyerna - i maj häruppe går färgskalan från gråvitt till färgpalettens alla toner.


Bring it on - jag ä redo!


Vill du lära dig mer om naturens skafferi? Häng med på en online kurs i din egen takt, eller kontakta mig för en kurs i Jokkmokk eller där du bor.
bottom of page