Upp i det blå!

Hälsade på för första gången vid världsberömda Tree Hotel i Harads som ligger nästgårds – vilken upplevelse! Ska bli roligt att hålla mina arrangemang där, har premiär på fredag!”The Cabin” / Kabinen – ett mysigt krypin för två…Och det hela började med att några killar med rötter från norr åkte upp från storstaden för att bygga en trädkoja. Projektet blev till en film – den underbara Trädälskaren! Så här står det på filmens hemsida:


”Trädälskaren” är både en resa in mot våra rötter och ett praktiskt exempel på hur viktigt det är för var och en av oss att skapa en egen plats.


Instämmer med ovanstående och ber alla som kan leta upp och titta på den härliga filmen! Nåväl, trädkojan har ett fortsatt liv, bl a som exklusivt sommarboende för besökare. Härliga Britta som driver Brittas Pensionat tog tag i uthyrningen och märkte att det fanns stort intresse. Detta spann hon vidare på och nu finns det makalösa Tree Hotel med trädkojor man kan bo i året om.


Specialdesignade av Sveriges bästa arkitekter och såååå häftiga! På fredag landar Ufot som blir den femte trädupplevelsen. I framtiden blir det fler rum designade av internationella höjdararkitekter. Vilken framgångssaga!The mirror cube!The bird’s nest / Fågelboet


Det är ju något visst med kojor, och trädkojor speciellt! Jag har alltid gillat att bygga kojor, det var min grej när jag var liten. Kojor under bord, kojor av filtar, kuddar, stolar… Kojor utomhus, men mest inomhus. Har faktiskt en teori om att jag bara har bott i små stugor eller små hus under hela min tid som vuxen för att jag fortfarande egentligen vill bo i en koja… Kanske det stämmer!


På fredag (samtidigt som Ufot landar) ska jag komma dit och hålla ett förrätts-arrangemang med skogssmaker, berättelser och sånger. Spännande!

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se