top of page

Värmebölja…

Chocken börjar lägga sig. En hel massa dagar på raken med många plusgrader. Snön har förvandlats till en grådaskig sörja.


krakbarsris

Kråkbärsriset tinar fram på en barfläck till fjälls…


Nog har vi snö så det räcker än så länge, och nätterna är ändå så kalla så at det blir fin skarsnö på morgonen. Men sen bara sjunker man igenom och gator och trottoarer är fyllda med vattenpölar och sörja som man får kryssa sig igenom.


Det röks nu kött för fullt i rökkåtorna och 8 av 10 ekipage på vägarna en fredag och söndag har skotersläp efter sig. Men det har varit soligt och fantastiskt skönt. Varje stund man måste vara inomhus är en plåga!


För några dagar senhöll jag i en föreläsning/smakföreställning ”Vad markerna ger” på det fina biblioteket i Ája, Ájtte. Där dök jag ner i örternas och blommornas värld och gästerna fick lyssna, titta, dofta och smaka på resultatet från mina upptäcktsfärder i omgivningarna.


Är full av upptäcktsfärdslusta! Vill testa nya recept, testa nya smaker, resa och se mer av Lappland och Norrbotten! Vi får väl se vad det blir för resultat…!