Värmebölja…

Chocken börjar lägga sig. En hel massa dagar på raken med många plusgrader. Snön har förvandlats till en grådaskig sörja.


Kråkbärsriset tinar fram på en barfläck till fjälls…


Nog har vi snö så det räcker än så länge, och nätterna är ändå så kalla så at det blir fin skarsnö på morgonen. Men sen bara sjunker man igenom och gator och trottoarer är fyllda med vattenpölar och sörja som man får kryssa sig igenom.


Det röks nu kött för fullt i rökkåtorna och 8 av 10 ekipage på vägarna en fredag och söndag har skotersläp efter sig. Men det har varit soligt och fantastiskt skönt. Varje stund man måste vara inomhus är en plåga!


För några dagar senhöll jag i en föreläsning/smakföreställning ”Vad markerna ger” på det fina biblioteket i Ája, Ájtte. Där dök jag ner i örternas och blommornas värld och gästerna fick lyssna, titta, dofta och smaka på resultatet från mina upptäcktsfärder i omgivningarna.


Är full av upptäcktsfärdslusta! Vill testa nya recept, testa nya smaker, resa och se mer av Lappland och Norrbotten! Vi får väl se vad det blir för resultat…!

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se