top of page
  • Skribentens bildEva

Vårkänslor!Värmechock efter lång istid! Konstaterade idag att det var för VARMT för långkalsonger!! Överdragsbyxorna tar man ju av sig när det är varmare än -10-15 grader. Men nollgradigt väder är rena rama värmeböljan denna vinter!


Denna vinter liknar ingen annan… Normalt sett brukar det pendla friskt mellan -30 och nollgradigt. Några dagar superkallt, sen en blida, sen lite mitt-emellan, sådär typiskt inlandsklimatsaktigt.


Men fyra månader med -20-40 grader…!! Som sagt, denna värmechock med nollgradigt (just nu 0,0 enligt termometern) får ens vårkänslor att blomma upp helt explosionsartat!


Har gått långa promenader, både ensam och med vänner. Känt den mjuka, vattniga och nu tunga snön pressas under skosulorna. Åkt lite skidor, känt solen steka i ansiktet (nästan i alla fall…), plockat fram solglasögonen, putsat fönstren, börjat vårstäda lite och vaknar numera före 7 av ljuset! Jaha – dags att ta fram mörkläggningsgardinen igen. Fort går det från djupt mörker till strålande ljus!Och så årets stora vårtecken: alla bilar med skotrar på släpet som ska till ”Stugan” med stort S. De kommer i karavaner… och hjordarna blir större och större. Surret från skotrarna runt omkring hör numera till samma vårljud jämsides med hackspettarnas trumvirvlar och fåglarnas begynnande sång.


Har annars huvudet fullt med funderingar kring en hel del nya recept. Tror jag gillar denna teoretiska del bäst av allt! Focaccia-liknande bröd med goda örtoljor på lokala örter… nya sätt att torka bär så att de blir extra sega och smakrika, krämer och mousser med nya spännande smaker… Ska bjuda på lite annorlunda saker till det frukostmöte jag har på fredag. Hoppas det ska smaka!