top of page
  • Skribentens bildEva

Vinnare!


Karin Nordström och Eva Gunnare

Är stolt vinnare tillsammans med råvaruproducent Karin Nordström från Jokkmokksbär! Den 21 november vann vi första pris i Matverk 2015 för regionen Norrbotten. Och nu i januari har vi deltagit i riksfinalen tillsammans med alla regionvinnarna – Sveriges största produktutvecklingstävling – och fått hederspris för bästa regionala koppling!Vi vann med en utvecklad variant av mina bär-remmar som heter ”Bärband från Jokkmokk”. Banden är gjorda av torkad och sötad bärmassa av lingon, hjortron och blåbär. Sedan har jag tagit inspiration från de vackra samiska sko- och klädesbanden och gjort mönster med torkat kråkbär-, blåbär- samt lingonpulver från Karin. Blev riktigt bra och fina, förutom att de är grymt goda förstås!


Juryns fina motivering:

”En fantastiskt vacker och god tolkning av mötet mellan norrbottnisk natur och samisk kultur. Poesi. En produkt som kan få spridning över världen.”


Nu jobbar jag vidare med att förädla dem ytterligare och skapa vackra förpackningar. Ska bli roligt att sälja dessa fina presenter!

Läs mer från regionala vinsten>