• Eva

VintervilaSnön faller ner och lägger sig som ett tjockt, mjukt och rent täcke över träd, mark och vissna blad. Ljuden dämpas samtidigt som dagsljuset blir kortare och svagare för var dag. Allting stillnar och så borde vi människor också göra, eller hur?


Jag försöker så ofta jag kan vakna utan väckarklocka så att jag vaknar i min egen takt och hinner drömma klart mina drömmar. Drömmarna suddas ut och ersätts av funderingar över vad dagens göromål. Just idag blir det snöskottning, paketering av hjortronband-godis, göra fina julpaket-påsar till kommande julmarknader, baka knäcksticks med björklöv samt övning med kören ikväll. En dag med en hel del jobb, men jag får göra det i min egen takt vilket brukar innebära en intensiv förmiddag och en produktiv och rätt sen kväll efter en lång pausvila efter lunch. Så fungerar min egen biologiska klocka har jag funnit ut.


Jag älskar vintern här i norr. Riktig snövinterlandskap som nästan alltid ser sådär vykortsaktigt vackert ut. Skulpturala siluetter av snötäckta träd framför en fond av drömska himmelsfärger i djupblåa och rosa nyanser. Ibland är allt bara i gråa toner under mulna dagar, men det är mjukt och fint ändå tycker jag.Just nu gläds jag åt nya satsningar och nya uppdrag. Som till exempel Jokkmokks julmarknad där några av oss lokalbor har under några års tid känt att det är riktigt magiskt med vår lilla julmarknad med rensläde, hantverksstånd, körsång mm i vårt lilla centrum när alla har gått om tid att strosa runt och prata med varandra. Nu satsar vi lite extra tredje advent med en hel helg fylld med magisk Jokkmokksanda.  Efter varje planeringsmöte går jag hem och njuter av känslan att vi har så mycket bra här, och att det är så roligt att jobba tillsammans med kreativa och glada människor! Och vi vet att vi har flera utländska turistgrupper här då, och busslaster som kommer från kusten för att uppleva riktig julstämning.


Nästa vecka är det redan första advent. Glöggen av älgört är i och för sig färdigkokad men i övrigt är jag inte alls förberedd än. Jag ska låta julstämningen få smyga sig på mig i sakta mak för jag har ingen brådska alls! Just nu känns det bara så bra att befinna mig mitt i detta vinterparadis och ha ett roligt jobb där jag då och då får vakna upp helt av mig själv i den vackra tysta gryningen.