top of page

Smakguidning - Örtprovning

NATUR- OCH KULTURVANDRING MED GODA SMAKER

Följ med mig i mina hemmamarker eller kom hem till mig! Under mina smakguidningar, vandringar och skattjakter så vill jag på ett roligt sätt dela med mig av mina upptäckter och min passion för vilda örter och bär. Året om går det att boka och jag kan gärna specialanpassa en tur för att passa särskilda önskemål. 

Välkommen till mina hemmamarker och välkommen hem till mig!

Eva guidar i skogen.jpg

SMAKVANDRING

Året om

Följ med på en tur i Jokkmokks omgivningar, där smaker och skatter gömmer sig i våra vanliga växter.      1,5 timme     2-20p

Från:

1290 kr

Smakguidning deluxe-Essense of Lapland

SMAKGUIDNING DELUXE

Året om

Efter en guidad örtvandring i markerna, får du följa med hem till mig för en fördjupad smakprovning och genomgång.   3 tim  2-6p

Från:

1790 kr

torkade_växter_hemma_Eva_Gunnare.jpg

SKATTJAKT HEMMA-HOS

Året om

Leta efter smaker i mitt "skatt-rum" hemma hos mig. Fika och många godsaker är framduka-de i köket. Låt dig inspireras!   1,5 tim 2-6p

Från:

1290 kr

Eva guidar i skogen.jpg

Smakvandring


Upptäck naturens smaker i Lappland under vår promenad från Ájtte museum, genom skogen ner till Dálvvadissjön och Kvarnbäcken fram till Jokkmokks fjällbotaniska trädgård.

      
Jag berättar mer om mitt liv i norr som örtexpert och matkreatör och vi tittar på vad som växer i markerna. Vad har traditionellt plockats och vilka örter kan man göra goda och nyttiga saker av. Ur min fullmatade korg plockar jag fram förädlade produkter av älgört, björk, tall, fjällkvanne, rallarros och fler att dofta och smaka på.

Året om      1,5 timme lätt vandring (2 km)    2-20 p  
Pris 2023: 1290 kr/p  

För grupper över 6p - kontakta mig för gruppris
 

flavors botanical garden Jokkmokk-Essens
the_basket_redigerad.jpg

Smakguidning deluxe

För dig som vill grotta ner dig i smaker, lära dig vilka växter som går att äta samt få många tips och idéer till förädling - då är detta turen för dig.

Vi startar med en vandring i omgivningarna, ser vad som växer - eller finns under snön på vintern. Den medföljande korgen är fylld!

Därefter kommer vi hem till mig där vi dels tittar in (och doftar!) i mina burkar fyllda med örter och bär, och vid köksbordet har jag dukat upp fler godsaker. Fokus är smakprovning och inspirerande lärande.

Året om

3 timmar    2-6 p
Pris 2023: 1790 kr/p

 

Extra: Laga lunch tillsammans med fokus på vilda örter och bär.
400 kr extra/p och totalt 3,5 timmar

Smakguidning deluxe-Essense of Lapland

Skattjakt hemma-hos!

Då och då bjuder jag hem till skattjakt hemma hos mig i Lappstan i Jokkmokk. Då letar vi efter smak- och doftsensationer ur alla mina burkar med torkade växter och bär, förädlade produkter, frysta blommor och örter.

 

Vi avslutar alltid med gofika med örtté eller kaffe och fler smakbitar serverade ur några av min familjs vackra slöjdade alster.

1,5 timme   2-6 p

Pris 2023: 1290 kr/p

Skattjakt-hemma-hos-Essense of Lapland
bottom of page