Smakguidning

NATUR- OCH KULTURVANDRING MED GODA SMAKER

Upptäck naturens smaker men också vardagslivet och historien i Norrbotten under vår promenad i omgivande marker - året om. Turen avslutas alltid med god fika inomhus där jag dukat upp med mina egna läckerheter av det som jag plockat och förädlat.

Jag berättar mer om mitt liv i norr som matkreatör och vi tittar på vad som växer i skogarna, på ängarna, till fjälls och på myren. Vad har traditionellt  plockats och annat som har kan användas av vår rika och rena natur.

 

Aktiviteten tar ca 2 timmar och fungerar för 2-8 personer.

Dessa vandringar anordnar jag främst hemma hos mig i Jokkmokk men även hos andra anläggningar och platser efter förfrågan såsom t ex Tree hotel, Arctic Retreat, Sörbyn turism, Saltoluokta fjällstation.

Skattjakt hemma-hos!

Då och då bjuder jag hem till skattjakt hemma hos mig i Lappstan i Jokkmokk. Då letar vi efter smak- och doftsensationer ur alla mina burkar med torkade växter och bär, förädlade produkter, frysta blommor och örter.

 

Vi avslutar alltid med gofika med hemmagjort örtté och fler smakbitar serverade ur några av min familjs vackra slöjdade alster.

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se