Smakguidning

NATUR- OCH KULTURVANDRING MED GODA SMAKER

Upptäck naturens smaker i Norrbotten under vår promenad i omgivande marker - året om - med en kort eller lång smakguidning.

 

         Kort tur: 1,5 timmar     Lång tur: 2,5 timmar.        Minimum 2 personer.


 

Jag berättar mer om mitt liv i norr som örtexpert och matkreatör och vi tittar på vad som växer i markerna. Vad har traditionellt  plockats och vad kan användas av vår rika, rena och vilda natur.

 

Ur min fullmatade korg plockar jag fram förädlade produkter av älgört, björk, tall, fjällkvanne, rallarros och många fler att dofta och smaka på.

 

Den långa turen avslutas med ett hemma-hos-besök och fika i mitt kök där jag dukat upp med mina läckerheter av det som jag plockat.

Skattjakt hemma-hos!

Då och då bjuder jag hem till skattjakt hemma hos mig i Lappstan i Jokkmokk. Då letar vi efter smak- och doftsensationer ur alla mina burkar med torkade växter och bär, förädlade produkter, frysta blommor och örter.

 

Vi avslutar alltid med gofika med hemmagjort örtté och fler smakbitar serverade ur några av min familjs vackra slöjdade alster.

1,5 timme   2-8 p
 

Essense of Lapland

 

Här finns jag Eva Gunnare, kulturguide och matkreatör, som anordnar smakföreställningar, guidade smakturer, örtkurser och evenemang med vilda gröna smaker och livet i Lappland i fokus.

Med Jokkmokk som bas, men med uppdrag i hela Lappland, Norrbotten och i övriga Sverige, sprider jag glädje, kunskap och inspiration om det härliga livet här i norr.

Kontakta mig

 

Eva Gunnare, Essense of Lapland

Adress:

 

Sirkasgatan 4

962 31  JOKKMOKK
Sweden

Telefon:

+46 (0)72-234 89 88

E-post:

eva@eolapland.se