top of page

Örtkurser

DET GRÖNA VILDA SKAFFERIET

Häng med på en smaklig upptäcksfärd i skog, på äng, till fjälls och vid vatten. Här finns en mängd vanliga vilda växter som har mer eller mindre ovanliga egenskaper som är bra och roliga att känna till.

Upptäck goda smaker i norr och spännande fakta bland älggräs, tallar, ormrötter, rölleka och björk.

I mina fysiska kurser blandar vi teori inomhus med smakbitar, bilder och massor att lära. Jag dukar upp ett stort bord med olika former av förädlade växter som du får smaka, dofta och veta mer om. Under barmarkssäsong är vi även ute på en eller flera exkursioner då det finns tid och möjlighet för att se hur det vilda växer i närområdet. Du får många matnyttiga och roliga tips med dig hem. Fika ingår och massor av smakbitar.

I min digitala kurs får du en mängd kursmaterial i form av handböcker samt instruerande filmer. Köp gärna till Extrapaketet så får du bonusmaterial samt möjligheten att ställa frågor när du vill.

Få tips på vilka växter du kan använda till att grava fisken, göra till te, eller äta som sallad. Lär dig inspirerande fakta som du kan föra vidare till dina bekanta! Som t ex vilken vild och vanlig växt som smakar marsipan…!

Mina kurser

Samtliga kurser kan hållas i Jokkmokk eller på annan plats. Återkom för offert
  • Kursmaterial i form av 2 fullmatade e-böcker om växter, recept, råd och handfasta tips.

  • Kursmaterial i form av 19 filmer med olika teman. Filmerna är inspelade ute i naturen samt hemma från mitt kök.

  • Du får lära dig i din egen takt mer än 30 växter och mängder av recept och tips på förädling

  • Hur man plockar och tar tillvara

  • Välj till extrapaketet för personlig rådgivning, tema-handböcker och bonusmaterial.

Passar dig som vill ta del av en kurs hemifrån och i din egen takt.

4-timmars halvdagskurs

  • Genomgång av ca 20 växter med tillhörande smakbitar

  • Recept och tips på förädling

  • Hur man plockar och tar tillvara

  • Kursmaterial, plockkalender samt bok- och webbtips

  • Fika

  • Året om

  • Inomhus i kurssal (eller liknande) men kan kombineras med kortare utomhusexkursion under grön säsong.

Passar mindre grupper, föreningar och företag 8-30 personer.

En- eller tvådagarskurs

  • Från april-oktober

  • Utomhusexkursioner samt teoridelar inomhus i kurssal (eller liknande)

  • Genomgång av ca 30 växter med tillhörande smakbitar

  • Recept och tips på förädling

  • Hur man plockar och tar tillvara

  • Kursmaterial, plockkalender samt bok- och webbtips

  • Fika. Lunch ordnas i samråd.

  • Gemensam matlagning ingår i 2-dagars-kurserna om möjlighet finns för att säkerhetsställa smittspridning

Passar organisationer, projekt och studieförbund. Från 8-15 personer

bottom of page